Vad som skiljer agnarna från vetet

Denni Wiss

Indexobligationer, Aktieindexobligationer, Strukturerade produkter; jag ska här reda ut begreppen.

I förra numret beskrevs hur Strukturerade produkter fungerar, att detta synnerligen intressanta sparinstrument har två delar, en obligation som återbetalar och säkerställer det placerade beloppet samt en optionsdel som skapar tillväxt. Läs mer »

Index- och Aktieindexobligationer, Strukturerade produkter

Denni Wiss

Detta finansiella instrument har många olika namn. Vi skall titta lite närmare på vad detta egentligen är och hur de fungerar.

Vi står inför en mycket svårbedömd börs. Vissa tror att börsen kommer att stiga, andra är mer pessimistiska. Det faktum att börsläget är så pass svårbedömt, kommer banker och fondkommissionärer som ger ut Strukturerade produkter till godo. Läs mer »

Skatteplanera

Tidigare Artiklar Kommentering avstängd

Skatteplanera dig ur finanskrisen med 1 procentkonto!

Denni Wiss

För betalade alla 30 % skatt på alla aktie- och fondvinster. Nu kan man välja att istället bara betala 1 % skatt på sitt innehav och dessutom få skattfria utdelningar. Läs mer i ett inlägg av Denni Wiss;

Svenska magasinet mars 09

Placeringsdjungeln

Tidigare Artiklar Kommentering avstängd

Vilse i placeringsdjungeln

Denni Wiss

Valfrihetens fasa, det finns så mycket att välja på att man inte kan överblicka detta. Hundratalet tandkrämer kan man kanske hantera men det oöverskådliga utbudet rör ju nästan allt, inte minst sparprodukter. Redan din husbank erbjuder mer än man kan svälja och de är sannerligen inte ensamma på marknaden. Läs mer »

Bankförtroende

Tidigare Artiklar Kommentering avstängd

Kan man lita på banken?

Denni Wiss

Banker har varit en aktiv del av Sveriges framgångssaga. Sverige har haft erkänt skickliga banker som varit oersättliga för Sveriges industrier och befolkning. Men våra banker är bra men inte ofelbara. Under bankkrisen så slarvade bankerna bort långt mer än vad alla bankrånare i Sverige stulit genom tiderna. Även under börsyrans år var rådgivningen som gavs kanske inte av den bästa kvalitén. Just därför har det stiftats nya lagar om placeringsrådgivning och försäkringsförmedling.

Här kan man lita på bankerna. De följer lagen. Men vad säger lagen? Läs mer »

Copyright© 2009 - 2024 Factum Nordica | Design SEO Traffic
preload preload preload